PretragaTraženje trgovca
Podrška za VašPećnice

Rezultat pečenja je neravnomjeran

Rezultat pečenja je neravnomjeran.

Podešena je previsoka temperatura pripreme.
Namirnica je umetnuta na pogrešnu razinu umetanja.
Korišten je pogrešan način rada.

Kako biste procijenili je li rezultat pripreme neujednačen, pripremite sljedeći ispitni recept za referencu:

Kolač od biskvitnog tijesta

Sastojci

  • 200 g biljnog margarina

  • 200 g šećera

  • 1 paketić vanilin šećera

  • 3 jaja, razreda M

  • 500 g pšeničnog brašna (tip 405)

  • 125 ml punomasnog mlijeka (3,5 % masnoće)

  • 1 paketić praška za pecivo

  • 1 g soli

Kalup za pečenje: Četvrtasti kalup, dužine 28–30 cm, ne bijeli lim.

ili

Tijesto ravnomjerno rasporedite po Miele limu za pečenje.

  • Pjenasto izmiješajte margarin, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i jaja.

  • Naizmjenično s mlijekom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

  • Ulijte tijesto u podmazan četvrtasti kalup ili ga poravnajte na limu za pečenje.

  • Postavite kalup za pečenje paralelno s vratima pećnice u pećnicu na rešetku za pečenje i prženje.

Postavka Vrući zrak plus:

  • Četvrtasti kalup: 160°C Vrući zrak plus, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 65–75 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.

  • Lim za pečenje: 160°C Vrući zrak plus, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 30–35 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.

Postavka Gornji i donji grijač:

  • Četvrtasti kalup: 160°C Gornji i donji grijač, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 65–75 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.

  • Lim za pečenje: 160°C Gornji i donji grijač, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 30–35 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.

Postavku temperature smanjite 10–20°C, vrijeme pripreme se produžuje.

Prilagodite razinu umetanja.

Pecite torte i kolače ako je moguće bez brzog zagrijavanja.

Funkciju Crisp function (smanjenje vlage) potrebno je uključiti za vlažna tijesta kao što je biskvit ili za kolače s vlažnim preljevom kao što je voće/svježi sir.

Tražilica uputa za upotrebu

Tražilica uputa za upotrebu

Ovdje ćete pronaći upute za upotrebu svojih Miele uređaja
Pronađite svoje upute za upotrebu
Rezervirajte termin tehničara

Rezervirajte termin tehničara

Rado ćemo prihvatiti Vašu rezervaciju popravka online ili telefonom
Planirajte dolazak tehničara
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Posjetite našu stranicu za kontakt kako biste vidjeli različite načine na koje možete stupiti u kontakt s nama.
Kontaktirajte nas