Kako biste procijenili je li rezultat pripreme neujednačen, pripremite sljedeći ispitni recept za referencu:
Kolač od biskvitnog tijesta
Sastojci
200 g biljnog margarina
200 g šećera
1 paketić vanilin šećera
3 jaja, razreda M
500 g pšeničnog brašna (tip 405)
125 ml punomasnog mlijeka (3,5 % masnoće)
1 paketić praška za pecivo
1 g soli
Kalup za pečenje: Četvrtasti kalup, dužine 28–30 cm, ne bijeli lim.
ili
Tijesto ravnomjerno rasporedite po Miele limu za pečenje.
Pjenasto izmiješajte margarin, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i jaja.
Naizmjenično s mlijekom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Ulijte tijesto u podmazan četvrtasti kalup ili ga poravnajte na limu za pečenje.
Postavite kalup za pečenje paralelno s vratima pećnice u pećnicu na rešetku za pečenje i prženje.
Postavka Vrući zrak plus:
Četvrtasti kalup: 160°C Vrući zrak plus, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 65–75 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.
Lim za pečenje: 160°C Vrući zrak plus, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 30–35 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.
Postavka Gornji i donji grijač:
Četvrtasti kalup: 160°C Gornji i donji grijač, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 65–75 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.
Lim za pečenje: 160°C Gornji i donji grijač, bez prethodnog zagrijavanja, brzo zagrijavanje isključeno, 2. razina odozdo, 30–35 minuta, ovisno o željenom stupnju zapečenosti.