Pohrana vina na odgovarajućoj temperaturi
Vina pohranjujete na optimalan način pri temperaturi između 6 i 18°C. Ako želite zajedno pohraniti crna i bijela vina, odaberite temperaturu između 12 i 14°C. Ova temperatura je pogodna za bijela i crna vina. Crna vina tada treba izvaditi i otvoriti najmanje 2 sata prije konzumacije kako bi se vino obogatilo kisikom i razvilo svoju aromu.
Previsoke temperature pohrane (iznad 22°C) uzrokuju prebrzo sazrijevanje vina, sprječavajući daljnji razvoj okusa. Međutim, ako je temperatura pohrane preniska (ispod 5°C), vino ne može optimalno sazrijevati.
Kad je toplo, vino se širi, a kad je hladno skuplja – temperaturne oscilacije za vino predstavljaju stres koji prekida sazrijevanje. Stoga je vrlo važno osigurati da se temperatura održava gotovo bez fluktuacija.
Kod Miele vinskih hladnjaka s 2 ili 3 temperaturne zone, možete jednostavno pohraniti nekoliko vrsta vina u isto vrijeme.
Navedeno omogućuje fiksna izolacijska ploča koja dijeli unutrašnjost u 2 ili 3 zone s različitim temperaturama.