Kako koristim AirFry? (H 2xxx)
Zamrznute namirnice ne odmrzavajte.
Ravnomjerno i po mogućnosti u jednom sloju rasporedite namirnice na perforirani Gourmet lim za pečenje i AirFry ili na lim za pečenje i roštilj.
Stavite namirnice u prostor za pripremu jela, koji niste prethodno zagrijali. Ako Vam rezultat pripreme nije dovoljno hrskav, sljedeći put možete prethodno zagrijati prostor za pripremu.
Pripremajte samo na jednoj razini. Kada pripremate jelo na nekoliko razina, vlaga u pećnici postaje previsoka i namirnice ne postaju hrskave.
Namirnice načelno umetnite na razinu 2. Ako želite više zapeći odozgo, sljedeći put možete koristiti i razinu višu od razine 2.
Odaberite način rada AirFry (pećnice H 2xxx ), pogledajte članak „Wie kann ich AirFry am Backofen auswählen? (H 2xxx)“.
Svoj odabir potvrdite s OK.
Prikazuje se preporučena temperatura (190°C). Preporučenu temperaturu možete promijeniti u rasponu od 30–250°C.
Promijenite preporučenu temperaturu sukladno podacima u receptu ili tablici za pečenje aktualni Uputa za uporabu.
Kod duboko zamrznutih proizvoda/gotovih proizvoda pročitajte upute proizvođača koje se nalaze na pakiranju. Od temperatura navedenih na pakiranju odaberite onu nižu.Namirnicu, primjerice krumpiriće, po mogućnosti okrenite nakon polovice vremena pripreme. Kao podsjetnik podesite podsjetnik minuta.
Na kraju pripreme provjerite jesu li za Vas namirnice dovoljno hrskave i zapečene.
Dodatne informacije o tome pronaći ćete u Uputama za uporabu.