Podešena je previsoka temperatura.
Molimo smanjite temperaturu za 10–20°C i produžite vrijeme pripreme.
Hrana je neravnomjerno zapečena na površini.
Molimo smanjite temperaturu za 10–20°C i produžite vrijeme pripreme.
Molimo koristite onu razinu umetanja koja je sukladno tablici pripreme najprikladnija za namirnicu i način rada. Tablicu pripreme naći ćete u knjižici „Napomene za uporabu“ ili u uputama za upotrebu.
Osobito peciva s osjetljivom površinom, kao što su kolači od kiselog vrhnja ili skute, neravnomjerno tamne zbog cirkulacije zraka s vrućim zrakom. U ovom slučaju bolje koristite način rada „Gornji i donji grijač“.
Ako imate ovaj problem, molimo prestanite koristiti funkciju brzog zagrijavanja. Na taj način postižete ravnomjeran rezultat pripreme, posebno kod osjetljivih sitnih peciva kao što su kolačići.
Molimo iz pećnice izvadite sav nepotrebni pribor. Također uklonite filtar za masnoću iz pećnice, jer blokira prolaz zraka. Filtar za masnoću koristite samo za pripremu s roštiljem i pečenje.
Molimo provedite sljedeće korake tek nakon što se pećnica potpuno ohladi.
Provjerite jesu li vrata pravilno postavljena na šarke i je li zasun u ispravnom položaju. Osim toga, molimo provjerite je li brtva posvuda optimalno postavljena. Daljnje upute o tome pronaći ćete u uputama za uporabu. Brtva vrata može ispucati zbog ostataka masnoće. Stoga molimo najbolje očistiti brtvu nakon svake uporabe pećnice čistom spužvicom, sredstvom za ručno pranje posuđa i toplom vodom ili sa vlažnom krpom od mikrovlakana. Brtvu na kraju osušite mekom krpom. Ako je brtva na vratima lomljiva, poderana ili jako istrošena, obratite se Miele servisu.